2015. április 29., szerda

Mayam bio, finomítatlan Sheavaj termék tesztelése és a hogyan kezdtem el.Nagy örömömre beválasztottak az Elemental terméktesztelő bloggerének… :)
Tarts velem sorozatomban, melyben igyekszem a tesztelt termék pozitív és negatív tulajdonságait is bemutatni. Korábbi bejegyzés: http://fogyastermeszetesen.blogspot.hu/2015/04/mayam-markaju-bio-finomitatlan-sheavaj.html

Update/Frissítés: 2015. április 28. kedd

Már tegnap este akartam fel akartam tenni ezt a bejegyzést, de vacsora után bealudtam, nem is csoda, a vasárnapi egész napos kerti munka megtette hatását… sajnos a kezemen is, mert én nem tudok nejlon kesztyűt hordani, valami cérna kesztyűfélét azért felhúztam, de az meg az első órában olyan koszos lett hogy sokáig nem volt rajtam…
Kezemen a bőr fáj, húzódik, repedezett, hámlik… keresem a korábban említett kézkrémet persze sehol sincs – ez mindig így van, ha már nem kell majd belebotlom – azonnali gyógyírra van szükség, ilyenkor az avokádó vagy a kókusz olajat használjuk, már mennék is érte… amikor eszembe jut hogy kipróbálom a sheavajat, ha egyszer éppen ezt tesztelem.  Jelentem kiváló! Fájás, húzódás azonnal megszűnt, mivel utána aludtam a repedezés hámlás eltűntével csak másnap szembesültem. Illata így közvetlenül bőrre elég erős, de nem kellemetlen, színe sötét, már sárgába hajló, könnyen kezelhető.
Mayam márkájú bio, finomítatlan Sheavaj, benini, fairtrade termék  Elmesélem hogyan is kezdtem el a természetes termékek otthoni előállításával foglalkozni.
Nagy szerelmeim a különleges illatok, de amióta tudom milyen veszélyes vegyszereket fogalmaznak át illatanyaggá a gyártók, már nem szívesen vettem meg a szintetikus anyagokból előállított illatokat. Elkezdtem utánanézni milyen lehetőségeim lennének ha magam szeretném összeállítani a parfümömet. Első lépésként én is a szokásos hibát követtem el, megpróbáltam a szintetikus kedvenc – nem akármi, a Neroli parfümériából Lorenzo Villoresi Teint De Neige átfogalmazását természetes alapokból. Természetesen nem sikerült hiszen már a vállalkozás ötlete is totális képtelenség volt, viszont megismerkedtem a természetes alapanyagokból létrehozható termékek széles tárházával. Tulajdonképpen így találtam rá a Mayam termékekre az Elemental SRL. forgalmazásában. Amennyiben természetes parfüm készítésére szánod magad kihagyhatatlanok, mert ennyi féle illatanyag sehol sem kapható. Évek óta készítek parfümöket de még mindig meg tudnak lepni, egy-egy illattal, és komolyan fejlesztik a kínálatot, nemrég egy csomó virágillat is megjelent. Azt azért elárulom hogy végül sikerült elképesztően finom parfümöt összeállítanom, ami legalábbis hasonlít a kedvencre… :)  

Mára már mindent én készítek a fürdőszobában, nem csak az egyszerűbb tisztálkodási termékeket, hanem kiváló krémeket, szérumokat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, növényi olajokkal, de természetesen fogkrémet, borotvahabot is. Nem okoz gondot a saját recept fogalmazás, még a bonyolultabb esetekben sem, most például bronzosító testvaj recepten dolgozom, már többször elkészítettem a „hamis” változatot tubarózsaviasszal ami egyszerűen ütős lett, jobb mint BÁRMI amit valaha is használtam, pedig nálam az Esté Lauder csak belépő volt a kencék világába. Sikerült megfogalmazni valamit ami puha illatos bőrt eredményez rendkívül tartós hatással, nem igazi testvaj mert jócskán van benne víz, de mégis annak hat legalábbis amíg a dobozból kivesszük, mert a bőrrel érintkezve könnyen felszívódó, habkönnyű krémmé válik. Barnító hatása mint az illata nagyon visszafogott, de heti háromszori alkalmazással akár szoli barnaság is elérhető.  
Ha érdekel a recept írj és elküldöm, amúgy is lehet még rajta változtatni kicsit, kinek milyen bőre van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése