2015. március 1., vasárnap

Mindennapi mérgeink sorozat első rész, és két ötlet ami nagyon egyszerű a bőröd mégis ragyodni fog.Mindennapi mérgeink sorozat első rész

Régóta gondolkodom hogyan tudnám emészthető formában közzétenni amit az elmúlt három év alatt megtanultam a kozmetikai szerekről, mert bizony belefutottam olyan elképesztő dolgokba amikről úgy érzem mindenkinek érdemes lenne tudnia. Először is csak részletekben fogom adagolni, mert az hogy minden méreg hírtelen felfoghatatlan lenne, másodszor nem csak negatív hanem pozitív hírrel is szolgálni fogok, tehát le fogom leírni hogy mit nem érdemes használni, de adok helyette olyan tippet ami használható, hatékony és mindenekfelett természetes, emellett az sem hátrány hogy rendkívül egyszerű elkészíteni.

Két olyan ötlet amitől bőröd ragyogni fog! Csak két hetet adj nekem és érezni fogod a különbséget!

Nem vagyok kozmetikai ügynök, nem akarok eladni semmit, nem áll közvetlen érdekemben hogy rendkívül kényelmesen megvalósítható ötleteimet felhasználd. Ez csak egy lehetőség amellyel Te is elindulhatsz egy jobb, tisztább, érthetőbb és egészségesebb világ felé, csak áttételesen áll érdekemben hogy használd az ötletemet, hiszen mindketten ugyanabban a világban élünk, ha Te nem mérgezed magad és környezeted, akkor az én világom is tisztább lesz.    
       
Hogyan vernek át? Egy kis érdekesség a kozmetika világából.

Azt ma már mindenki tudja, hogy a tartósítószerek mennyire károsak. Általában mindegyik sejtméreg vagy allergén. A krémek nagy része kőolajat tartalmaz, amelyik már haladóbb, mint pl. a Vichy „észbe kapott és most növényi olajat tesznek a krémbe és ennyi szerepel a krémen, hogy: vegetable oil. Ami azt jelenti, hogy növényi olaj. Ha vegetable olajat ír valaki, az azt jelenti, hogy nem tudja, hogy milyen olaj. Ha olíva olaj van benne,akkor azt fogja írni, hogy olívaolaj. Ha avokádó olaj van benne, akkor azt írja, hogy avokádo olaj, ha napraforgó olaj van benne, akkor azt, hogy napraforgó olaj, de az a krém, amin az van, hogy vegetable oil, az egészen mást takar. Utána néztünk, hogy mit jelent: felvásárolták a gyorséttermi láncolatok fáradt étolaját erről cikk is van amiben már 780 kg sült krumplit kisütöttek. Ezt utána ugyanúgy szőkítik, mint az olajszőkítés idején és erre rámerik írni, hogy vegetable. Valóban növényi olaj volt, de azóta már hogy néz ki és mi méreganyag van benne. A McDonalds-ban például kókuszzsírral süthetnek. Stb.” Forrás: Viktor Tihanyi.

Mérgezed magad pedig van könnyű megoldás, amivel garantáltan csak nyerhetsz, a bőröd meghálálja ha nem kínzod tovább, kérlek ne hitegesd magad lent csatolok másik forrást is ahol részletesen leírják milyen vizsgálatokat végeztek arra vonatkozóan mennyire gátlástalanul vernek át még az exkluzív márkák gyártói is.   

Most pedig jön az ajánlatom:
Tégy egy próbát, hidegen sajtolt szűz olívaolajba keverj 2% acmellát (lent csatolok egy forrást, alig több mint ezer forint és 250 ml olajba elég a mennyiség). Ha ínyenc vagy ugyanitt kapható százszorszép olaj azt is érdemes belekeverni akár 20%-ban, vagy ha zsíros a bőröd akkor inkább makadámia olajat használj alapnak, de a rizsolaj is kiváló.

Miért lényeges az acmella kivonat mint hatóanyag?
A közhiedelemmel ellentétben a kollagén bőrön keresztül nem szívódik fel (lent beszúrtam az ide vonatkozó indoklást) vagy a táplálkozással visszük be, vagy arra van lehetőségünk hogy a természetes termelődését ösztönözzük egy másik hatóanyaggal. Ez az összetevő különösen fontos lehet nekünk mert tisztán olajban is oldódik, nem kell emulgeálni, egyszerűen belekeverjük az alapolajba hagyjuk szinergálódni egy napig és kész is.

A másik ötletemben egy kiváló antioxidánssal dolgozunk, szó szerint fiatalítás felsőfokon!
Könnyű arcfrissítő tonik: gyógyszertárban vegyél aszkorbinsavat, old fel 15%-ot szénsavmentes ásványvízben, vagy tisztított vízben, érzékeny bőrűeknek csak max.10%-ot szabad használni! Nem szükséges tartósítószer mert a C-vitamin instabil anyag 7 nap után mindenképpen felbomlik, éppen ezért nem érdemes csak kis mennyiséget készíteni egy alkalommal. Hűtőben kell tartani. Naponta kétszer megtisztított arcbőrre permetezzük, három hetes kúraként alkalmazzuk. Akár teljes testre is használható, erőteljes hatást fejt ki mindenütt petyhüdt bőr és narancsbőr esetén is. Ínyenceknek víz helyett virágvizet ajánlok, a hársfavirágvíz kiváló, zsíros bőrre pedig a rozmaringvíz.  

Részlet Tihanyi Viktortól:
 „Félelmetes, hogy gátlástalanul mit össze nem hazudoznak a cégek.
Szeretnék még három óriási tévhitet eloszlatni a kozmetikai iparról: 1) A kollagén bőrön keresztül nem szívódik fel! Nincs olyan molekulaszerkezete, hogy fel tudjon szívódni. Tehát, ha valaki kollagénes krémre költ, akkor megveszi a nagy semmit, mert nem fog felszívódni. Még két ilyen van, ami nem szívódik fel a bőrön keresztül: az elasztin, és a Q10. A Q10 quenzim lehetetlen, hogy felszívódjon bőrön keresztül, azt a szervezetnek kell felépítenie. A Q10 quenzim előanyagát kell bejuttatni a szervezetbe szájon keresztül, vagy táplálékkal, ahhoz, hogy abból a szervezetünk a Q10-et fel tudja építeni. Ezek bizonyított tények! Nem szívódik fel! A molekulaszerkezete nagy, tehát nem fog bejutni. Az elhalt felhámba bejut és lehet, hogy egy kicsit megnedvesíti azt a felhámot, ami már egyébként is halott. Oda, ahol lennie kéne, oda nem szívódik fel soha. Ez ugyanolyan, mintha vérátömlesztést bőrön át akarnánk csinálni. Teljesen ugyanaz. A bőrön keresztül vizet sem lehet bejuttatni a bőrbe! Nem lehet, csak belülről! Most tisztázzunk néhány kérdést, amiket az előadásaimon szoktak nekem feltenni: Kozmetikus be tudja-e vinni valamilyen módszerrel a kollagént? Nem. Sem a kollagént, sem a vizet. A kollagént injekcióval tudja bevinni, de akkor sem ott fog hatni a kötőszöveti állományban, ahol a kollagénrostok vannak, hanem beáll egy tokba és kinyomja a ráncokat. Láttam már nagyon csúnya kollagénes arcokat, mert a beinjekciózott kollagén egy kicsit máshol landolt. Nem egyet, nem kettőt. Mert olyankor mindig megtalálnak a kozmetikában. Lézerrel stimulálható-e a bőr azon rétege, amely a kollagént termeli? Hiába stimulálják. Lehet lézerrel stimulálni a bőr azon rétegét, amely kollagént termel, de ha a kollagénhez szükséges tápanyagok, ásványi anyagok, vitaminok, egyebek nincsenek bent a szervezetben, akkor stimulálhatjuk akármeddig, ott nem fog kollagén képződni. Ezért nagyon fontos, hogy mit eszünk, mit iszunk, hogy méregtelenítsünk.”

Forrás: Méreg=méreg. Anyag és Érzelem. Ugyanaz a hang, csak alsó-felső frekvencián (alsó dó-felső dó). Forrás: Viktor Tihanyi
A másik figyelemre méltó forrás:
"A szépség- és kozmetikai iparban nincs szabályozás, amely megvédi a fogyasztót a toxikus kémiai anyagok hatásától.
A törvény szerint az összetevők feltüntetése nem kötelező a címkén, nincs kötelezettség a piacra kerülő termék előzetes tesztelésére. Nagyon sok toxikus anyagot elrejtenek a feliratok az „illat”, „tartósító” és „színezék” felirat mögött."


„1991-ben az FDA megállapította, hogy a tesztelt kozmetikai minták 65%-a rákkeltő anyagokat tartalmaz. Az átlagos nő 12 különböző terméket használ naponta. Szervezete potenciálisan több, mint 184 különböző kémiai anyaggal kerül kapcsolatba. Ezek közül nagyon sok idegméreg és ösztrogén utánzat.”

„Az alapozókban, a szemhéj ceruzákban, a rúzsokban, stb. található parabének hormonbontók, ezektől a mellizom sejtjeit megnövekednek. A parabéneket kapcsolatba hozzák a mellrákkal.
Több, mint 100.000 féle vegyianyag van regisztrálva az USÁ-ban, és kevesebb, mint 10%-át tesztelték emberi toxicitás szempontjából. A vegyianyagok küzül nagyon sokat testápolás céljára használnak. A bőr a test legnagyobb élő szerv, az immunrendszernek is lényeges összetevője. Az általa felszívott anyagok 60%-a közvetlenül bekerül a véráramlatba.

1. Alumíniumsók: izzadásgátlók. Összehúzzák a pórusokat, így azok nem tudnak kiürülni. Bőrirritáló hatásuk lehet. Egyes kutatások szerint az alumínium miután eltömíti a pórusokat, lerakódik és felhalmozódik a mell szöveteiben, és növeli a mellrák kialakulásának esélyét azáltal, hogy képes kötődni a szervezet ösztrogénreceptoraihoz. Mivel az ösztrogén szerepet játszik az emlődaganat képződésében, minden olyan vegyület, ami ösztrogén hatású, és be tud jutni az emlőbe, potenciálisan rákkeltő hatású. Az alumíniumvegyületek különösen a hónalj borotválása utáni dezodorhasználat során képesek átjutni a bőrön. A leggyakrabban használt izzadásgátlók az alumínium-klór-hidrát, az alumínium-cirkónium-hidrát és az alumínium-cirkónium-glicin.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése