2014. július 15., kedd

A só és az NaCl és KCl arányok



Konyhasó: 30 Na és 1K arányszám

Napi 2 liter folyadékfogyasztást figyelembe véve:

Kálium: 0,39 gramm 



„a  szabvány (szerk: lent a száma is szerepel, de úgy tűnik már kivonták a forgalomból) ami kimondja, hogy közvetlen étkeztetés céljára használatos nak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia! SEMMI KCl. Ezzel szemben szinte minden KCL-el kevert."

„Az az anyag amiről konkrétan beszélek a Kálium. Ez egy egyébként létfontosságú anyag, a vérben 5 mmol/l -nek kell lenni belőle, azonban az egyensúlya annyira kényes, hogy 7 mmol/l-nél már megáll a szív!!!!!!
Orvosi biokémia: Donnan egyensúly! (erre még fogok hivatkozni) Ez írja le, többek között azt is, hogy a vérben 5 mmol/l káliumnak kell lenni.

Az emberi szervezet számára létfontosságú anyagok egyensúlyának fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell fogyasztani, mint amennyi természetes úton távozik! Átlagos embernél, napi 2 liter folyadékfogyasztást és ennek megfelelően 2 liter folyadékürítést vegyünk alapul. (A folyadékürítés nem csak vizelet ürítést jelent, de helyhiány miatt most úgy fogunk számolni mintha a folyadékürítés csak vizeletürítést jelentene.

A vizelet, mint szűrlet a vérből választódik ki. Ideális esetben ha a szervezetnek nem kell azért dolgoznia, hogy káliumot tartson vissza, vagy felesleges káliumtól szabaduljon meg, akkor a kiválasztott vizeletben ugyanannyi kálium van, mint a vérben, tehát 5 mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az egyensúly fenntartásához ugyanannyit kell fogyasztani, tehát 5 mmol/l-t. Ez napi 2 liter esetén napi 10 mmol káliumfogyasztást jelent. A kálium relatív atomtömege 39,1. 39,1×10=391 mg! Tehát ideális esetben, napi 2 liter folyadékfogyasztást alapul véve, a napi ideális káliumfogyasztás 391 mg vagyis 0,39 gramm!!!!!!!!!!!”

„Teljességgel rossz út ha valaki azt keresi, hogy melyik sót nem szabad megvenni és fogyasztani !!!! SEMILYEN SÓT NEM LEHET AJÁNLANI MA A KERESKEDELMI FORGALOMBÓL!!!!!!

Ha ma ajánlok egyet, mert ma még az tiszta, holnapra már lehet az is kálisózott lesz!!!! És a dobozára, vagy zacskójára tök mindegy, hogy mit írnak rá, nem? A lényeg, hogy mi van benne!!!
Az pedig bizonytalan tisztaságú, illetve nagy bizonyossággal Kálisózott! Van úgy, hogy nincs ráírva semmi, csak az, hogy MSZ…Ez megint nem mond semmit, az MSZ Magyar Szabványt jelent, de ehhez még kell egy azonosító szám is, kb így: MSZ-01-10007-82 Ez a hivatalos só szabvány, talán visszavonták, de hát ezt is vajon miért tették ?! Ki nem találnátok…biztosan csakis a mi érdekünkben és egészségünkért ! Naná!”

„Sokkal egyszerűbb elballagni a patikába, illetve a 10-ik patikába is, ahol ha szerencsések vagyunk akkor rendelnek nekünk a kívánt mennyiségben és patikai tisztaságú NaCl-t !
Én nem kockáztatnék az alapján, hogy mi van a dobozra, zacskóra írva !!!!
Horváth Rozi, Sara Lee cég és a Nyirtassi cégek, talán Compass vagy Compex a neve, no Ők azok…persze vannak még sokan ezen a pályán (tengeri só, Sale Marino)  szín mérgeket árulnak !!!!”

„Szóval csak gondolkodni kell, mit is tanultunk az általános suliban? A  NaCl. Mit is mond a “visszavont” Magyar Szabvány, amit eleink nem véletlenül vettek szabvány alá, szinte kőbe vésve??? Azt, hogy a közvetlen étkeztetésre szánt sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia! Ehhez képest nézzük meg a csatolt képeken található zacskót, dobozt 50%:50%, azaz 1:1 arányban van NaCl és KCl… Kell ezt még ragozni?”

Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése